Gått ner

Kommentera
Som ni vet så har jag haft tentavecka...på tentavecka på tentavecka... Nu ska jag plugga till salstenta den 4e och fortsätta med B-uppsatsen. Förhoppningsvis hinner jag klart med den till den 4e också...eller där omkring. Hur som helst så har jag bara suttit framför mina böcker och datorn i X antal veckor och jag har inte gått till gymmet....bortslösade 250-isch kronor. Men desto mer kommer jag ta igen i sommar när jag inte har plugg. Men i alla fall, för att komma fram till syftet med detta inlägg - nu när det är så himla varmt så kanske man ska ta fram sommarkläderna. Jag provade fyra par shorts varav tre av dem var för små (och det 4e paret som jag behöll kunde jag ha men vore bättre om jag kanske kunde gå ner lite runt midjan). Det tog lite på självkänslan kan jag lugnt säga. alltså detta är shorts som jag kunde ha förra sommaren. Sedan vägde jag mig och jag hade faktiskt gått ner 1 kg sedan sist jag vägde mig....vilket var i mars/april nånting. Kändes konstigt samtidigt som jag inte kunde ha shorts som jag kunde ha för mindre än ett år sedan. Men sen kom jag på att fett väger ju mindre än muskler, att jag kanske har gått upp i fett och eftersom jag inte har tränat så kanske musklerna hade börjat "tyna bort" - närå men musklerna kanske börjar "försvinna", de underhålls inte.
Jag gillar en grupp på facebook som heter LCHF - Tips, pepp och recept där man verkligen peppar varandra, ger bra tips och recept gå goda maträtter. Och maten ser verkligen hur god ut som helst :D Jag funderade lite då.... Det verkar ju gå så himla för alla dem samt en i klassen håller på med det och hon ser skillnad på bara fyra dagar vid midjan, så jag tänkte att det skadar väl inte att prova?! LCHF plus träning i sommar. Jag vet inte hur strikt jag kommer vara eftersom jag gärna äter åtminstone jordgubbar på sommaren men någon slags plan ska jag nog följa och jag ska försöka planera luncher, mellis och middagar en vecka i taget. Jag måste ha sånt planerat annars blir bara nåt...inte så bra.
 
Detta ska jag nog göra och om jag har några vänner eller familjemedlemmar som läser detta så skulle det vara otroligt tacksamt att endast komma med pepp och inga kommentarer som att "du duger precis du är" och "du behöver inte gå ner i vikt" osv. Det där vet jag redan. Jag vet att jag duger precis som jag är, och jag behöver verkligen inte gå ner i vikt. 65 kg är normalt när man är 167 cm lång. Men jag vill känna mig bra om mig själv vilket jag inte gör hela tiden trots att jag har en underbar pojkvän, familj och vänner som säger hur fin jag är och sånt, vilket är jättekul att höra. Men det är nog roligare att höra om jag själv känner mig bra om mig själv också :)
 
Plättar med gott tillbehör
 
Köttfärssås med någon form av kol(?). Ser gott ut.
 
Tacos. Det är bara att skippa brödet :)
 
 
Ska nog köpa mig en sån här bok.
 

Jag har hört det sägas att LCHF är en livsstil, men jag ska först se hur det funkar, hur strikt jag måste vara osv. Om det går bra helt enkelt. Även hur jag känner mig under och efter lchf-perioden. Sen får jag se om det blir en livsstil eller inte...