Avresemöte

Kommentera
I tisdags var jag på det obligatoriska avresemötet på Kungsholmens gymnasium. Det var superbra! Vi fick lite information om hur det kommer vara de första dagarna. Allting kommer vara så nytt och man ska lära känna värdfamiljen och klasskamraterna. Lite allmän info om hur mycket man ska packa med sig, hur tung väskan får vara när man checkar in, vem som ska kontakta vem om man har några frågor osv. Mycket bra information! Man kan även få hjälp på plats om man har några frågor då skolan jag kommer gå på är en EF-skola där endast EF-personal arbetar som vet hur allt inom EF fungerar.
 
Vi fick ett tips om att ta med någon gåva till familjen vi kommer till. Det låter ju jättekul och det är även något som jag redan hade börjat fundera på. Frågan är vad man ska ta med sig? Någon svensk "mat"/pålägg/godis eller något materiellt som är typiskt svenskt? Det tål att tänkas på men något vore ju kul att ta med. Det är en lite ice-braker också antar jag...
 
Något som jag blev väldig intresserad av att lyssna på var att det finns olika "grupper" som man som student kan kontakta beroende på vad man vill. Det finns en activities-grupp där man kan anmäla sig till olika aktiviteter, academic-grupp där jag tror man anmäler sig till de olika tillvalsämnena (återkommer till det) eller om man har några frågor som rör skolan, och så finns det en grupp man kan vända sig till om man behöver prata med någon. Man kanske har hemlängtan eller nåt. All den där informationen kommer vi nog få igen när vi väl kommer till skolan och blir visade runt omkring på orienteringsdagen. Det finns massa olika "grupper" för olika behov, toppen!
    Så, tillbaka till detta med tillvalsämnen... Jag fick veta att man ska välja två tillvalsämnen. Jag som kommer gå en allmän kurs kommer få välja två tillvalsämnen och då får man välja precis vad man vill, vad man tycker verkar intressant. Det visste jag inte så det var en superrolig och positiv överraskning. Tillvalsämnena väljer man på plats så det är inget jag kan välja nu, men det kommer bli så spännande! :D Får se vad det blir för (extra) kurser!
 
Så så var det på avresemötet. Mycket och bra information (lite upprepning skadar ju inte heller) samt några positiva överraskningar.
 
Sinnestillstånd: Jag börjar bli väldigt nervös. Spänd, nyfiken, exalterad, glad men också ledsen över att lämna Tom. Det känns liksom mer verkligt nu. Jag betalade även avgiften till EF igår så nu finns det ingen återvändo så att säga. Fast jag ångrar ingenting. Jag tror och hoppas att det kommer bli en bra och spännande resa samtidigt som jag kommer få lära mig så otroligt mycket. Det är helt och hållet utanför min bekvämlighetszon men det är nog något positivt och jag kommer säkert tillbaka som en ny människa. :)