IKEA & massa mat

Kommentera
I fredags åkte jag och min värdmamma till IKEA. Aaaahhh!!! :D Det tog ca 1,5 timme att åka dit fastän vi åkte vid kl 13 (eftermiddags trafiken började ungefär då), men det var så värt det!
Jag älskar att vara här och uppleva amerikanska kulturen och vardagen här men att gå in på IKEA utanför Sveriges gränser där man annars inte har ett knyst till anknytning till något som rör Sverige den känslan går knappt att beskriva. Jag har ALDRIG känt mig som hemma på samma sätt som jag gjorde där. Det var bilder på olika ställen i Sverige på väggarna i matsalen, alla namnen på möblerna och tillbehören med mera stod först och främst på
Svenska (vilket inte är så konstigt men i alla fall) och sen såklart IKEAs köttbullar och mathörnan. Det var som om jag hade dött och hamnat i himlen haha. Det låter nog väldigt konstigt för er som är i Sverige och läser detta, men jag är bärgis på att ni skulle tycka liknande eller likadant om ni var i min sits. Jag hörde t o m en mamma prata svenska med sina två barn där inne på IKEA. Tror ni jag hade lust att sätta igång en konversation med dem?!! Haha ja!!
Hur som, vi har där i några timmar för att slippa den värst trafiken så vi gick runt i hela IKEA och jag föll pladask för ett kök. SÅ vill jag att mitt framtida kök ska se ut. Snyggt, prydligt men har ändå en känsla av värme och är mysigt :) Smart förvaring också. Och självklart, en köksö!
På vägen hem åkte vi förbi Tacoma som har ett jättestort köpcentrum, och jag blev så glad när min värdmamma sa att det kanske vore kul och värt det att åka dit någon dag. God yes!! Tack vare detta hade jag dock en mardröm natten efter. Jag drömde att jag skulle checka in två resväskor (som är nästan maxvikt på båda + handbagage) när jag skulle resa hem men fick inte checka in båda och jag blev alldeles stressad i sömnen. När jag åkte hit så hade jag nästintill maxvikt på bagaget och då var det bar kläder för två veckor + andra nödvändiga saker. En del saker som jag har här behöver jag kanske inte ta med hem så som raklödder, rakhyvlar osv eftersom det har jag hemma, så man får ju prioritera. Det är så jobbigt att drömma sånt där för jag stressar bara upp mig själv och börjar tänka på sånt även när jag är vaken sen..... Apropå shopping haha.Lunchen, mums! Smakade inte riktigt likadant som i Sverige men det var fantastiskt gott ändå. Min värdmamma var skeptisk mot köttbullarna dock...

Middagen. Not as good as the lunch... Inte värd $7.

Mathörnan. Inte så stor men det viktigaste fanns med. Det som inte syns på bilden är tre stora frysar med massa god mat och efterrätter. :)

Absolutely fell inlove with this kitchen!!❤️
Detta köpte vi i matväg. Lite julsaker också men man vet ju aldrig när man kommer tillbaka dit haha. Köpte även kräftor och köttbullar som vi slängde in i frysen på en gång när vi kom hem.

I lördags åkte jag och shoppade med några kompisar. Jag hittade inte så mycket, outleten var inte så stor, men lite i alla fall. Och jag hade ett väldigt trevligt sällskap så det gjorde inte så mycket. Jättegod lunch blev det ute också, på en äkta amerikansk restaurang som hade typiskt anerikanska rätter. Typiskt nog tog jag en cheeseburgare och den var så himla god. Såå god!!
Sen på kvällen träffade jag några andra kompisar och åt ute med dem också. Vi åt på Red Robin så det blev en hamburgare-dag för mig, men det var väldigt gott där också :)
Vid lunchen...Middagen...

Och idag, söndag, blev jag tiiidigt upphämtad för att sedan åka till en kompis där en annan kompis skulle laga mat från Vietnam. Efter mycket förberedelser, mycket om och men så blev det tillslut mat och guuud så gott det var!
Jag sov inte så bra inatt så jag blev väldigt trött redan vid kl 14 och då hade vi inte ätit än. När vi seran hade ätit blev jag ännu tröttare men då bestämde vi för att gå o bowla. Jag blev nog lite piggare men inte mycket. När vi väl kom tillbaka till kompisens lägenhet hamnade vi tjejer (4 st) i sängen (det var en ganska stor säng) och alla somnade. Det var så skönt, haha! Under tiden vi tjejer sov och samlade krafter kollade killarna på film. Sen blev det pizza och två olika spel. Spel 1: vi la haha våra händer i en hög, bestämde en siffra (ex 7) och den som har handen överst säger siffran 1 högt, sedan nästa säger siffran 2 hlgt osv tills man kommer till siffran man har bestämt. Personen som ska säga siffran 7 ska slå på någon annans hand. Det blev mycket skratt!! Haha
Spel 2: heter "Werewolf" som är en app man kan ladda ner gratis från AppStore. Det blir så långdraget att berätta här hur det går till. Det är inte ett superroligt spel kanske men lagom kul med rätt sällskap. Sen var klockan strax efter 21 och jag och de andra som bor här i Olympia fick skjuts hem (vi var i ett område som heter Tumwater som är ca 10-15 min från Olympia).Detta var så j*kla gott! Det är inget vietnamesiskt dock men åh så gott det var!! Det är typ risotto med bacon i och stekt lax till och smält ost ovanpå. Det kanske har något namn i Japan för han som lagade detta (som vi också var hemma hos) kommer från Japan och jag har för mig att han sa nåt namn på detta men är osäker. Hur som, supergott!
All mat var supergod!!

Nu måste jag sova för i morgon ska jag upp tidigt för att hinna duscha innan skolan. Börjar nya nivån, B2.3, som är sista steget till avancerad!! :D Jag har även en ny lärare som sägs vara väldigt sträng (men jättebra!) och ger mycket läxor så nu får jag nog ta mig i kragen.

Godnatt!!😊❤️