Level-up test och mycket mer

3 kommentarer
Inte så glamoröst här inte haha....
Nu var det en vecka sedan igen som jag skrev något...detta bådar inte gott. Inget speciellt har hänt dock. Jag bytte min SPIN-class (=min valbara kurs) förra veckan från academic writing till conversational grammar. Jag har en mycket bättre lärare nu och jag kände det redan på första lektionen igår på den nya kursen att jag har valt rätt denna gång. Det är en extremt positiv sak med EF - man kan byta kurs (som finns inom sin level/nivå) när man vill om man känner att det inte riktigt var som man hade tänkt, om läraren inte är bra eller om man känner att man inte lär sig nåt för att man redan kan eller för att det är för svårt. Toppen!

Idag gjorde vi även level-up test, ett test som kan göras var 6e vecka för att gå upp i nivåerna. Det var hörförståelse, läsförståelse och grammatik. Hör- & läsförståelsen hann jag inte göra klart helt. Hann göra halva sista övningen (av tre) på båda och otroligt nog var det grammatiken som kändes enklast. Jag hade bra resultat, 42 på hörf., 50-nånting på läsf., och 85 på grammatiken. Jag antar att allt är i procent. Så dem sa att jag skulle öka till level B2.3 till nästa vecka. Det är ett snäpp närmare C-nivån som är avancerad. Jag tror att jag kan komma upp i C1.1 nästa gång jag gör testet, dock hinner jag bara bra där två veckor men det gör inget :)

Här mitt schema. Såhär ser mina dagar ut varje vecka. Eftersom jag är här i tre månader får jag endast ha en SPIN-class, därför är mina dagar inte särskilt långa men jag tror att jag jan lära mig en del ändå. Det finns dock fleera som jag skulle vilja gå. Jag skulle kunna prata med  läraren för den specifika kursen jag vill gå om det är ok att komma ändå, dock får jag inget bevis på att jag har gått den. Äsch, vi får se.... De rosa/lila rutorna är aktiviteter som alltid finns hos EF. Jag brukar gå på Talk time, det är ganska kul faktiskt.

I helgen som var så var jag och firade en kompis som fyllde 22. Vi var ett gäng som var hemma hos hennes pojkvän, dem lagade japansk, kinesisk och taiwanesisk(?) mat, supergott!! Sen spelade vi spel, kollade på film och drog spontant iväg och bowlade. Superkul!! I söndags blev det middag med samma gäng (inte alla men de flesta) på Olive Garden - jag har hittat mitt himmelrike av mat, så gott. Jag har så snälla kompisar här som både hämtar och skjutsar hem mig på kvällarna här. I lördags blev jag hämtad halvvägs dit firandet höll till då det intw gick någon buss dit och jag hade aldrig varit där förut, och på kvällen fick jag skjuts hem då bussen hade slutat gått (men jag hade nog fått skjuts hem i alla fall för det var mörkt). På söndags blev jag också både hämtad och lämnad för bussen gick inte ens. (På söndagar är det väääldigt få bussar som går och ingen som är i närheten av mig).
Vi hade ett fantastiskt väder....not. Fick nästan(!) en dusch av alla bilar som åkte förbi medan jag väntade på bussen.

Hur många får plats i detta lilla kök - jo 6 pers. Trångt! Men som mina föräldrar alltid har sagt, finns det hjärterum så finns det stjärterum :)


Congratulations Yurina!!😊❤️

Yuya is spinning the bowl somehow and gets a strike or spare almost every time!


Yumm!! Next time I'm gonna take their signature dish - pasta fettuccini eller nåt sånt heter den. Åt lite av den första gången jag åt där när jag tog tre små rätter, så sjukt god!!

I am happy here. It's so different and the people here are mostly more relaxed and comfortable with meeting new people, and the fact that I am swedish and is here to learn more English is a pretty good ice breaker.

Idag efter skolan spelade vi pingis pch biljard i ca två timmar. Så kul. Här är jag (som tar kort), Tram (uttalas Cham, Vietnam) som ligger i andra soffan, Yurina (Japan), Hae Ni (Sydkorea) och Chen (kallas Adam, Kina(?)) och senare kom även Shinya (Japan) så vi körde biljard i lag 3 vs 3. Sååå kul med biljard! Spelade förra veckan för första gången sedan vi flyttade från mitt barndomshem, 2008 eller så, där vi hade biljardbord.

And this is me right now. Kl 6.02 pm... All natural. Inget smink eller nåt. Köpte en ögonkräm från Neutrogena som ska hjälpa mot mina fruktansvärda mörka ringa under ögonen (och förhoppningsvis påsarna också haha). Hoppas den funkar!!
 
1 Jenny penny :

skriven

Va roligt allt låter!! Såå glad för din skull!!!!
Massa pussar o kramar!!!❤❤❤❤😙😙😙😙

2 Maja :

skriven

Vad roligt att läsa! Jag saknar dig ❤❤ kram

Svar: Jag saknar dig också!! Tänker ofta på dig och barnen❤️❤️
Anna

3 Maja :

skriven

Vad roligt att läsa! Jag saknar dig ❤❤ kram