Dricka öl och filma...

Kommentera
Nu härgar det runt nånting som en löpeld på facebook. Man ska dricka 50 cl öl och sedan nominera 3+ andra personer för att göra samma sak. För det första: Jag dricker inte öl så om det är någon jag känner som läser denna blogg som har blivit nominerad så nominera inte mig! (Jag är så tråkig för jag skulle inte göra det) och för det andra: vad exakt är grejen med detta? Jag förstår att det är en rolig sak men är det allt det är? Vem startade det? Varför?
Jag tror det har blivit en ganska stor grej för jag hörde några i skolan snacka om det igår och det höll på i flera delar av landet (dock inte ännu i Eskilstuna tydligen) men bara idag har jag sett att flera facebook vänner har lagt upp videos där de filmas medan de dricken en bira.
 
Personligen tycker jag att det kan vara en rolig grej (men jag själv skulle som sagt inte göra det) men om jag tänker hälsomässigt (jag läser till beteendevetare och nu läser jag typ bara hälsa) så tror jag inte det kan vara så bra. Visst en öl gör väl inget om man sveper i sig på en gång, det gör nog inga större skador. Men om man blir nominerad flera gånger, plus dem helger som man går ut och dricker eller är hemma hos nån och super... Kroppsligt tror jag inte det är bra och jag vet inte om det är omedvetet anledningen till varför jag inte skulle svepa i mig 50 cl öl. Jag hatar dessutom öl.
Och här kom vi in på min relation till alkohol...typ.Jag har aldrig varit förtjust i drycket med alkohol. Jag har provat viner, öl, cider (Aa typ det) och så fort jag känner lite för mycket alkoholsmak så dricker jag det gärna inte. Det behöver inte vara så mycket alkohol. När jag växte upp och till slut själv blev 18 så var det så att man skulle ut och supa som bara den. Det kändes som att typ det första man gör när man är 18 är att gå ut och dricker tills man sluddrar i sitt tal eller ligger i nån kundvagn nånstans. När man fyller 20 är det också så. Då på självaste födelsedagen (helst) går man direkt till systembolaget och köper 1-2 kassar med alkohol för att supa. (Man ska väl visa att man nu är gammal nog att gå och handla på systemet). För mig tog det fleeera månader kan jag lugnt säga innan jag gick dit. För jag locka inte till alkohol. Jag har en bekännelse. En bekännselse som jag är stolt över och inte ett dugg skäms över. Jag har aldrig varit full. Denna bakfylla som alla snackar om, pinsamma saker man gjort på fyllan osv, det är inget jag vet om hur det är. I de samtalen sitter jag tyst och lyssnar på de andra. Mitt nya motto är YOLO men att supa mig full och göra bort mig är inget som vill se tillbaka på så jag fortsätter nog i min takt jag...      Jag gillar inte alkoholsmaken men det betyder inte att jag inte dricker eller har druckit alkohol. Jag kan dricka söta vita viner och cider med inte allt för mycket alkohol. Nån cosmopolitan och martini vill jag gärna testa nån gång men inget direkt mål i livet.
Jag försöker inte få mig själv att framstå som värsta ängeln som inte gör nånting för så är det inte. Jag kom in på detta bara genom att jag pratade om den nya utmaningen som sprids på fejjan. Jag tror inte att någon är en ängel, förutom dem i himlen. Jag gör fel, säger fel, sårar någon osv men vill gärna ställa allt till rätta så snabbt som möjligt.      Jag vill göra saker i mitt liv som jag mår bra av, som jag vill göra och vill göra tillsammans med pojkvän/kompisar/familj för att sedan se tillbaka på det som gammal och le. Ta massa kort så jag kan titta på dem och kanske minnas tillbaka (plus så jag slipper skriva dagbok och grejer haha). Saker jag har gjort i (hyfsat) nyktert tillstånd. Där jag vet vad jag gör och säger, inget som jag skäms över (även om de tillfällen även kommer i nyktert tillstånd :P).
 
Aja nu kom jag av mig igen...försvann i mina tankebanor. Men om ni fina läsare råkar ha något svar på frågorna jag ställde ovan så är det bara att kommentera (eller annars också^^). Kram på er :)