Råplugg!

Kommentera
I måndags, tisdags och idag har jag suttit i skolan och pluggat till en tenta som jag har på fredag. Jag har suttit fårn 10-15 ungefär med några pauser då och då. Det är massor som ska in i mitt lilla minne och jag hoppas att det fastnar. Repetition är bra men jag tror att repetition över en längre tid är bättre men det går inte riktigt att repetera under en längre tid när man pluggar till en salstenta då sista föreläsningen var förra veckan (plus ett seminarium denna vecka men jag pluggade istället för att gå på den). Det är skillnad att plugga till salstenta än att skriva en hemtenta. En salstenta är det mycket som ska prentas in i huvudet, inget refererande och på ganska kort tid. Medan en hemtenta så är det ganska begränsat både med sidantal och framförallt ämne. Man kan inte skriva om allt man tycker är intressant på 3-4 sidor då man ska beskriva begrepp, tillämpa i något exempel, utveckla och referera. Men(!) det är troligen mer sannolikt att det man skriver om på en hemtenta fastnar lättare då texten och informationen bearbetas under en längre tid... Jaja, nu kände jag mig pedagogisk och psykologisk haha.
 
Nu är jag hemma och ska nog låta dagens information bearbetas. Jag kanske kollar lite i anteckningarna lite senare men hela dagen imorgon kommer gå ut på om jag verkligen kan "det som jag tror är viktigast och kan komma på tentan". :)
I morgon ska jag dessutom köpa böcker inför nästa kurs, och på fredag efter tentan. Känns inte så bra att bli av med totalt 770:- (dock tre av fyra böcker så jag kommer rätt lindrigt undan) men jag tror att nästa kurs (hälsopsykolog) kan bli väldigt rolig! :)
 
Jaja, nu ska jag fortsätta lite smått med pojkvännens Alla hjärtans dag-present, och på fredag införskaffas blommor och kort, så ni får ha det så gott fina läsare! :)
 
 
 
Fram mot kl 14 behövde jag lite socker. Det var gott och det gick nog lite bättre efter det! :)
Känner att jag är ganska ovan att plugga inför salstenta igen då jag inte har pluggat till det sedan augusti då jag hade tenta i kursen jag missade i juni pga operationen. Hela förra terminen hade vi hemtentor (totalt 9 st varav totalt tre jag fick U på och fick göra om. Usch! Men snart är även det över!) :)