Monterey & San Fransisco

Kommentera
I går var vi i Monterey, ca 2 timmar söder om Half Moon Bay där vi bor, och gick på Monterey Bay Aquarium. Detta fanns...surprise surprise....massa havsdjur som fiskar, uttrar, pingviner, bläckfisk osv. osv. men det var rätt kul att de ändå. Skönt att inte ha massa saker att göra och åka omkring för att "hinna gör det också" eller gå några enorma km. På vägen till Monterey och på även hem så stannar vi på Dollar Tree - en butik som tar endast en dollar per grej man köper. Jag köpte en del grejer igår på vägen dit (vi stannade då i Marina som är på vägen till M.) och allt kostade $ 7.51, vilket är ca 15 kr. På vägen hem så stannade vi i Seaside men köpte inget då de hade samma saker som förra (tro det eller ej men butikerna emellan kan ha lite olika saker, men inte dessa två).
Hur som helst, vi kom hem väldigt sent därifrån och alla gick och la sig på studs.
Lite bildcollage, gjorda i Instagram:

Idag var vi i San Fransisco för sista gången (för denna gång!). Vi gick i Golden Gate Park och kollade bl a på den japanska trädgården och rosgården. Otroligt vackert! Sen åkte vi till Mel's Diner för att äta tidig middag.......dem vi åt på i Florida var liiite bättre men detta var gott också :)
Sedan åkte vi hem igen! Dagen har gått riktigt fort. Klockan är tjugo i 8 på kvällen här och vi har vart iväg, ätit lunch och middag, kommit hem och packat klart det vi kan inför morgondagens resa till Washington DC.

Det vita huset är ett växthus.      Vi slog till på en hot dog också - jag tog New York Style men det var nog bara storleken på brödet och korven. Jag körde på det vanliga, ketchup och senap och så testade jag lite gurka på men det var sådär :P

Jag ÄLSKAR rosor! Detta var underbart att se!!❤️


Det har varit underbart här i San Fransisco, jag har fått se så mycket! Men jag åker nog gärna hit en gång till men då vill jag gärna bo inne i staden, göra det som jag inte gjorde denna gång, bl a. åka sightseeing-bus, åka cykeltaxi, åka till Golden gate bron men andra sidan av vägen än där vi var (en annan utsiktspunkt) då man får bättre bilder på bron och stan där, och naturligtvis shoppa lite mer. Jag har hållt ganska hårt i pengarna nu då jag tror att jag vill köpa en del i new york.
Men men, Washington - Here We Come! =D


Golden Gate Bridge

Alcatraz

Pier 39, tittar på massa sälar.

Santa Cruz, stranden.

Big Basin State Park, Redwood träd söder om San Fransisco (finns även större norr om San Fransisco).


Lombard St. Världens krokigaste väg/nerförsbacke.