Värdfamilj, aktivieter och klappande hjärta

Kommentera
Härom dagen gick jag in på MyEF för att kolla läget lite och såg att jag hade blivit tilldelad en värdfamilj. Äntligen! Så nu vet jag vem jag ska bo hos, jag hoppas verkligen att jag kommer trivas och att vi kommer komma bra överens. Jag har varit lite nervös över vem värdfamiljen är som jag ska bo hos och tänkt alla möjliga tankar men mina frågor är ju inget jag kan få svar på förrän jag är där så det är lika bra att släppa det.
Jag såg även att mina flygtider hade blivit registrerade, jag kommer till Seattle flygplats kl 23, undrar hur det blir med tidsskillnaden och sovtimmarna på natten för att orka med hela nästa dag som är orienteringsdagen. Ahhh! Jag är så peppad och taggad och exalterad! Ett tankesätt som jag har tänkt att gå efter är att "inte säga nej till något som jag tror att jag kommer ångra det minsta om jag inte gör det". Jag känner att det redan nu är för sent att säga nej till saker och ting för om jag ska orka vara i ett annat land där jag inte känner en enda människa så måste jag våga, lära känna nya människor, vara framåt och göra saker! Gör jag inte det så är inte mitt ökade studielån värt det! Så därför tänkte jag anmäla mig till tre aktiviteter (som jag kan se från MyEF, det finns säkert fler man kan anmäla sig till på plats) som verkar kul (alla aktiviteter kostar en summa men då ingår vissa saker såsom guide, transport till och från aktiviteten mm.). 1. Vandra på Mountain Rainier(?) - jag tror det skulle vara så coolt! (undrar om man måste ta med sig en varmare höstjacka??), 2. Shopping - eftersom jag tar med ombyten för två veckor endast så måste jag shoppa resten där borta och shoppingen anordnas till en tax free outlet så det blir liksom lite billigare *tummen upp*, och så 3. En guidad busstur(?) i Seattle för alla EF-studenter.
Jag ska försöka göra ALLT som jag vill och som låter kul så länge det funkar ihop med schemat. Jag har även en önskan om att åka till en annan stat under tiden jag är där. Inte ensam dock, men det vore kul att få göra allt man bara kan och vill!
 
Ibland känner jag mig överväldigad med känslor från olika håll, och denna resa är en stor bidragande faktor just för att det är utanför min bekvämlighetszon och jag har ingen trygghet som flyger med mig men det kommer nog bli bra så fort jag har kommit in i vardagen, vet hur jag tar mig till och från skolan, har skaffat en vänskapskrets och lärt känna värdfamiljen så man blir lite mer bekväm "hemma". Det tar nog ett tag men efter en månad åtminstone borde jag ha klurat ut en del.
 
SPÄNNANDE!! Nära nu! Om exakt två veckor är jag i USA och har haft orienteringsdag på skolan. :D
Det har varit en så spännande, rolig och positivt nervös process att komma hit och snart är jag i mål och får uppleva en dröm som jag aldrig kommer glömma!