Merry Christmas!

En kommentar
Nu kommer ett inlägg med bara text.
Idag, 24 december, är det Christmas Eve, vilket betyder att jag och min värdmamma gick till en granne vid kl 15 för att äta fantastiskt god mat och öppna några klappar. Det var inte som jag trodde att vi skulle öppna alla julklapparna ikväll utan endast dem som  var från dem som inte kan vara med i morgon men var där på middag ikväll. Och hur kunde jag tro något sådant knasigt då eftersom vi har lärt oss att julafton är den 25e här?
För: Julafton = Christmas Eve, juldagen = Christmas day
Min värdmamma pratade om att på Christmas day ska vi till grannen och käka och öppna några klappar (den 25e tänkte jag såklart)... Nej den 24e! Så för att rätta till detta för några - det är alltså Christmas day (25e) som amerikanerna öppnas julklapparna. På morgonen tror jag för senare ska jag på lunch med en kompis och min värdmamma + grannen ska på bio....

Den där bilden vi har i Sverige om att julen är så otroligt stor och pampig här i USA - strunta i den bilden. Julen här är inget som jag hade trott och föreställt mig (åtminstone här i Olympia). Jag gillar det dock för traditionen och allt är helt nytt för mig men jag har ingen julkänsla alls, vilket jag tror att jag skulle ha haft om jag var i Sverige eftersom min fina tvilling är galen i julen. Känns konstigt att inte äta svensk julmat heller för första gången någonsin, haha!

Hur som, vid kl 18 blev jag hämta av några kompisar för vi skulle till en kyrka här i Olympia som hade en gudstjänst (typ?) och efter det tände vi små ljus, sjöng några sånger och sedan var det klart. Det var rätt mysigt faktiskt!

Efter det åkte vi vidare till Marina och hennes värdfamilj (som vi var i kyrkan med) där vi fick tårta för ena sottern i familjen fyllde år. Det var mycket gott och vi skrattade mycket och hade superkul och trevligt! Sen bestämde vi oss, ca 10 pm, at är sätta igång och spela Monopol - varför vet jag inte men det gjorde vi i alla fall. Jag hade sådan sjuk otur hela spelet att det slutade med att jag inte behövde betala all andra spelare hela summan utan endast aå mycket jag kunde betala aå t ex istället för $90 kunde jag ge $10 haha. (Ja, jag förlorade ändå!).
Vi blev klara (fast inte riktigt klara, vi slutade tidigare bara) vid 1.30 ungefär, så sent! Så nu ligger jag i sängen och ska sova!

Om någon dag skriver jag om min juldag!

GOD JUL PÅ ER ALLESAMMAN!!❤️❤️


Beautiful gingerbread houses at EF office that EF students made.
 
1 Tvilling ❤:

skriven

Hahaha ne men förlorade du? Stackars Anna, du ska få lite julklappar när du kommer hem så blir du glad!❤😙😙