First day of school

En kommentar
Dagen började med en ganska tråkig lektion, inte alls särskilt utmanande men kanske lite lärorik ändå. Det är en skrivkurs som jag har valt för att skriva bättre engelska men vi diskuterade mest i små grupper/par och försökte sätta in rätt engelska ord på rät tomma ruta i en text. Sen hade jag tre timmars hål så då fixade jag lite med aktiviteter mm. Jag är officiellt signad på Mount Rainier på lördag och shopping i Portland(?) på söndag. Detta kostar pengar men då ingår resa fram och tillbaka, rabattkuponger på shoppingen och jag tror något att äta på Mt Rainier - vi får se. Det ska bli kul i alla fall! det 35 dollar = 290 kr vilket inte var så dumt för två roliga heldagar :)
Efter håltimmarna hade jag äntligen lektion igen. En extra lektion det med där jag ska öva på mitt tal och prat. Vi kollade mest på iPaden på olika aktiviteter som vi ska gå på (individuellt eller tillsammans med några, t ex jobba som voluntär över en eller flera dagar, gå på bio, shoppa) för att lära oss prata engelska - med infödda amerikaner. En sak som vi dessutom blev rekommenderade igår på orienteringen var att försöka beställa en pizza på telefon, förstå frågorna och få hem den pizza man vill/har beställt. Det låter simpelt men för någon som inte är van vid hur det går till eller någon som vill öva upp sin "vardagliga" engelska kan det vara en bra övning tror jag :) Hur som helst - den lektionen gav inget vidare men kursen är ju till för att vi ska prata med varandra om vad vi vill för at få igång det vardagliga språket. Senare, med samma lärare, hade vi charader. Varför vi hade det förstår jag inte riktigt men men...sen skulle vi ut och intervjua random människor här på campus (som inte var EF-studenter) för att även här få igång ett snabbt tänk i språket. Den sista lektionen gick ut på att vi skulle tillsammans diskutera vad vi alla hade fått fram för något från våra intervjuer och sedan bestämdes det att vi själva ska hålla i en lektion (20-30 minuter bara dock) - ensamma eller tillsammans med någon. Detta börjar vi med nästa vecka (eller så fort den första gruppen/personen är klar med sin lektionsplan). Detta bestämdes också: eftersom vi är en blandning från alla möjliga länder så ska vi lära varandra lite grann från varje språk - det kan nog bli kul haha. Bara några lättare fraser eller ord. Det är många som är från amma länder men jag är den enda från Sverige så jag får lära ut själv men det ska nog gå bra, jag kan ju mitt språk haha.
Summan av kardemumman: Lång och ganska seg dag men ändå rolig för jag har träffat och pratat med nytt folk (och folk som faktiskt pratar engelska med mig - halleluja!!). :)

Put that smile on your face!

 
Imorgon lägger jag nog ut lite bilder på rummet och området jag bor i och kanske någon bild hur de ser ut i huset - om jag får lägga ut det på bloggen för värdinnan :)
God natt!! :) <3
 
1 Maja :

skriven

Det låter som en rolig helg framöver. Det va ju bra pris också : ) Kram ❤